Taal

De Spaanse taal – La lengua española

Als je Spaans leert, is dat in het begin helemaal niet moeilijk. Een heleboel woorden ken je allang. Al vrij snel leer je hoe je in allerlei dagelijkse situaties iets kunt zeggen. Dat is erg leuk, want het stimuleert je om ermee door te gaan. En het is ook wel handig, want Spanjaarden spreken zelf meestal geen enkele andere taal.

Maar….als je wat verder komt met Spaans, zul je merken dat een aantal zaken erg lastig is.
Bijvoorbeeld het verschil tussen de werkwoorden SER en ESTAR, en de vorm HAY, die het Nederlandse werkwoord ZIJN weergeven. In het Spaans mag je ze niet door elkaar gebruiken.
En als je met de VERLEDEN TIJDEN in het Spaans begint, merk je ook dat dat voor een Nederlander niet zo makkelijk is.
Maar goed, als je tevreden bent met toeristisch Spaans kun je je snel redden.

Image

Hoe en waar kun je het beste Spaans leren?
Er zijn heel veel boekjes, boeken, al dan niet met CD of CD-rom, die een cursus Spaans bieden. Ook op internet kun je van alles vinden. Zie “Leren op internet”.
Maar het beste en leukste is nog steeds Spaans leren in een groep, onder leiding van een deskundig iemand. Dat kan een cursus in een buurtcentrum zijn, of op de VOLKSUNIVERSITEIT (véél duurder!)   klik op  www.volksuniversiteit.nl voor adressen bij je in de buurt.

Voor een overzicht van mogelijkheden in Nederland zie ook   www.spaanstaligewereld.nl

Een website met heel veel informatie over Spaans leren is     www.spaansleren.info

Image

Handig boekje om bij je te hebben ALS JE ZIEK WORDT IN SPANJE EN EEN DOKTER NODIG HEBT OF IN HET ZIEKENHUIS VAN ALLES MOET ZEGGEN OF VRAGEN: Hoe vertel ik het de Dokter in het Spaans. Een handig gidsje met woorden en uitdrukkingen om beter te kunnen communiceren in het Spaans, en met nuttige informatie over Gezondheidszorg en Sociale Zorg in Spanje.
Te bestellen via de site www.verteldedokter.es. of via de beheerder van deze website via “contact”.


WIL JE ZELF JE NIVEAU ALVAST TESTEN?

Dat kan via internet, op de volgende sites bijvoorbeeld: Caminos (zoeken naar aanvullend materiaal / instaptoets), Molinos (niveautest ), Studytravel(taaltest).

Tot slot: heel veel informatie te vinden via de STARTPAGINA SPAANSE TAAL . Onder ander directe links naar de belangrijkste Spaanse kranten!

SPROOKJES LEZEN IN HET SPAANS:   klik op www.grimmstories.com voor sprookjes van Grimm en klik op www.andersenstories.com  voor sprookjes van Andersen.    Je kunt ook de versie in het Nederlands vinden én hetzelfde sprookje in andere talen!